Az egészséges táplálkozás alapja a zöld étrend, az állandó
csírakúra. Nem véletlen, hiszen a csírák a növény felneveléséhez szükséges
hatalmas mennyiségű enzimet tartalmaznak.
A biocsírák élő élelmiszerek, fogyasztásuk - akár kúra
jelleggel - rendkívül fontos, hiszen egészségünk múlik azon, hogy van-e
elegendő enzim a szervezetünkben.
Miután a legtöbb helyen gyakorlatilag lehetetlen
biotermeléssel nőtt friss élelmiszerhez jutni, ez az egyszerű út az egészséges
táplálkozáshoz igazán megérdemli, hogy megismerkedjünk vele. Az enzimek komplex
katalizátorok, amik ellenőrzik a szervezet összes kémiai reakcióját.
Születésnél egy adott mennyiséggel rendelkezünk, aminek életünk végéig ki
kellene tartani. A helytelen életmód, a rossz táplálkozás, a betegségek óriási
mennyiséget fogyasztanak, így idővel az egyensúly megbomlik, a szervezet egyre
jobban ki van téve a súlyos betegségeknek.
A csírák kiváló forrásai az A-, B-komplex, C-, D-, E-, G-,
K- még U-vitaminnak és ásványi anyagoknak: pl.: kalcium, magnézium, foszfor,
klór, kálium, nátrium és szilícium, ezek mind természetes formában vannak
jelen, amit a szervezet legkönnyebben használ fel. A pici magból óriási
energiával tör elő az új élet és tartalmazza az összes szükséges alkotóelemet,
amire a szervezetnek szüksége van az egészséghez.
Háromezer enzimet fedeztek fel az emberi testben. Egy perc
alatt egyetlen enzim 36 millió biokémiai reakcióban vesz részt. Minden egyes
sejt termel enzimet, de... tudnod kell, hogy tested enzimellátása nem végtelen.
Amikor melegítjük az ételt, minden enzimet elpusztítunk, és
így a szervezetnek egyedül kell megoldani az emésztést. Így idővel a szervezet
tartalékai annyira elapadnak, hogy korai öregedés lép fel.
A megelőzés a legjobb gyógyítás, amit a szervezetünk
felerősítésével, karbantartásával, a hiányzó elemek rendszeres bevitelével és
pótlásával érhetünk el. A betegségek megelőzésében jelentős szerepet játszanak
a bioaktív természetes antioxidánsok, amelyek közül a C- és E-vitaminok és a
karotinoidok nagy figyelmet kapnak.
A magok enzimjei csírázáskor megszaporodnak, keményítőjük
cukorrá alakul át, fehérjéjük aminosavakká, zsírjuk zsírsavakká bomlik.
C-vitamin tartalmuk akár 27-szeresére, karotin tartalmuk 2 órai csírázás után
mintegy 200%-kal, B-vitamin tartalmuk 50%-kal, E-vitamin tartalmuk 120%-kal
nőhet.
A csíráztatott gabonákban, magokban található dimetoxi,
benzokinon és hidrokinon az aszkorbinsavval nagyon nagy hatással tudnak lenni a
gyenge szervezetre, segítik a megerősödését. A biocsírák salaktalanítják a
szervezetet, különösen lábadozás idején segítenek regeneráló hatásukkal.
A biocsírák 25%-kal több kalóriát tartalmaznak mint a hús,
de nem hizlalnak (azonnali energiát adnak, hiszen "élő ételek"), mert
nincs bennük zsír, koleszterin, hormon és antibiotikum, és 100%-ban
emészthetőek. Tökéletes kombinációban tartalmazzák az egészséges élethez
szükséges elemeket.
Ma amit enni tudunk, nagyon egyszerű. Nyers ételt enni abban
a formában, ahogy a természetben található.
A nagy civilizáció bölcsei évezredeken át hittek a csírák
gyógyító és egészségmegtartó hatásában!
"TÁPLÁLÉKUNK LEGYEN AZ ORVOSSÁGUNK!"
(Hippokratész)
0 Megjegyzések