Így szedd ki magadnak


A szemöldökszedést házilag is profin megoldhatod. Kövesd tanácsainkat a tökéletes ívért!

A tökéletes szemöldök már önmagában is egészen megváltoztatja az arcodat. Kiemeli a szemeidet és vonásaidat, ugyanakkor az ellenkezője is megtörténhet: ha rosszul alakítod ki, sokat ronthat a megjelenéseden.

Segítünk, hogy megtaláld a helyes formát!

Természetesen mindenekelőtt szükséged lesz egy csipeszre, aminek a végei tökéletesen illeszkednek. Ez azért fontos, mert ha maga a csipesz silány minőségű, akkor könnyedén eltörheti a szemöldökszálakat, ahelyett, hogy gyökerestül kihúzná őket. Ezen kívül fontos, hogy kéznél legyen egy szemöldökkefe, amivel a procedúra előtt átfésülheted a szálakat. Innentől kezdve pedig már csak egy jól megvilágított helyiség és egy tükör kell.

Határozd meg a formát!

A szemöldökszedés aranyszabálya a forma meghatározása, tilos csak úgy nekiesni a kósza szálaknak. A szemöldök formája adja magát, jól kivehető, hogy hol kell a legmagasabbra futnia, illetve milyen hosszan kell a halántékod irányába kinyúlnia, de ha bizonytalan vagy, akkor végezd el a ceruzapróbát.

Egyszerűen fogj egy írószerszámot, és tartsd függőlegesen az orrod mellé, közel az orrlyukhoz, míg a tetejét igazítsd a belső szemzugodhoz. Ez a pont lesz az, ahonnan a szemöldöködnek indulnia kell. Ezután fordítsd el a ceruzát úgy, hogy a pupilládon keresztül vezessen a vonala - ez lesz a szemöldök legmagasabb pontja, amit akár be is jelölhetsz valamivel. Végül a ceruzát told el az orrlyuktól a külső szemzugig - így megkapod a legszélső pontot, amit szintén jelölj be.

Így szedd ki!

Ha a formát sikerült belőni, nincs más hátra, mint maga a szedés. Minden szemöldökformázás előtt célszerű egy kis alkoholos tonikkal áttörölni a felületet, hogy tiszta és kissé puha legyen, majd átfésülni, hogy minden szál beálljon a megfelelő irányba.

Mindig a szőr növekedésével megegyező irányban kezdd kitépni a szálakat, így ugyanis elkerülheted, hogy elszakadjanak. Kizárólag alulról szedd ki őket, a felső sorhoz tilos nyúlni, mert így elronthatod a formát, belülről pedig soha ne húzz ki egyetlen szálat se. Ha esetleg egyik-másik hosszabb és kilóg, akkor egy körömvágó ollóval finoman csippentsd le a tetejét.

Egyszerre mindig csak egy sor szálat távolíts el, és lehetőleg egyszerre csak egy szálat húzz ki, máskülönben akaratlanul is megválhatsz olyantól, amit mégsem kellett volna kiszedni. Egyesek szerint a két oldalt egyidejűleg kell alakítani, míg mások azt tanácsolják, hogy először az egyiknek a formáját alakítsd ki, és ehhez hasonlítva tépd ki a másikat. Ha már elég biztos a kezed, akkor az utóbbit is kipróbálhatod, de ha még nem elég határozottak a mozdulataid, inkább az elsőt válaszd.

Forrás: femina.hu