Mindannyiunk életében elérkezik az a pillanat, amikor egy rég nem látott ismerős vagy egy színésznő láttán feltesszük a kérdést: hogyan csinálja? Ő miért nem látszik annyinak, amennyi? A The Health magazin megkérte a szépségápolás guruit, árulják el ők, melyek a legbeváltabb természetes alapanyagok a kortalan szépség megőrzéséhez?

A szezámolaj

A szezám a legősibb kultúrnövények egyike, már az ókorban is használták szépségápolásra. Heléné például rózsavirággal illatosított szezámmal kente be magát, hogy elcsábítsa Zeuszt – legalábbis az Iliászban ez áll. A szakértők szerint pedig a szezámolaj könnyen bejut a bőrbe, úgynevezett gyors olaj. Ezért is keverik cellulitisz és testsúlycsökkentő keverékekbe. Rendkívül gazdag vitaminokban, és ásványi anyagokban, főleg E-vitaminban. Lecitint tartalmaz, ami segít megőrizni a bőr rugalmasságát, emellett hidratáló hatású. Antiallergén, nagyon jó hatással van a száraz bőrre, pikkelysömörre és az ekcémára.

Gyorsan idd a kávéd!

Hogyha gyorsabban iszod a kávét, teát vagy más fogelszíneződést okozó folyadékot, nagyobb esélyt adsz fogaidnak, hogy megőrizzék természetes fehérségüket, mintha órákig kortyolgatnád ezeket a barnító italokat – állítja az egyik New York-i fogorvos.

Felejtsd el az alapozót!

Ha te is észrevetted már, hogy az alapozó nem fedi el a ráncokat, sőt, inkább kihangsúlyozza azokat, alkalmazd inkább az egyik népszerű sminkes bevált módszerét: használj az arcod bőrszínével megegyező korrektort, de csak ott, ahol szükség van rá (foltok, szem alatti részek), ezután az arcodat színezett hidratáló krémmel kend be. 

Csak egyszerűen

Még New York egyik legfelkapottabb plasztikai sebésznője is arra esküszik: a mindennapos hideg vizes arctisztításnál és korai lefekvésnél nem kell több a fiatalság megőrzéséhez. 

Ne egyél fehér cukrot...

Az első számú összetevő, amit iktass ki az étrendedből, az a feldolgozott, vagyis a fehér cukor. Mivel hamar megköt a szervezetedben, felgyorsítja az öregedési folyamatot és gyengíti a kollagént a bőrödben, ami miatt megereszkedhet és korai ráncok is kialakulhatnak Ehelyett egyél sok zöldséget és gyümölcsöt minden nap, hogy bőröd üde és friss maradjon – javasolja egy kaliforniai bőrgyógyász.

... használd bőrradírként!

Zuhanyzás közben, adagolj a markodba egy maréknyi fehér cukrot a tusfürdődhöz és dörzsöld be vele az egész arcod és a tested. Ez simává és puhává teszi a bőrt, valamint a legjobb alapozást adja a sminkeléshez – állítja Carmindy, számtalan híresség sminkese.


Forrás: otvenentul.hu