Igaz, hogy mostanában a szerelmi vágy fokozására világszerte különböző csodagyógyszereket használnak, nem szabad elfelejteni, hogy a szenvedély fokozására képesek a sok száz éve használatos gyógynövények is. Ezek közül mutatunk be néhányat.



Álbors
Ez a növény egy fellandrin nevű anyagot tartalmaz, amely kedvező hatással van a hímvessző és a csikló merevedésére. Adagolás: 2-4 csepp olaj fél kockacukron. A cukrot fél órával a nemi érintkezés előtt kell lassan elszopogatni.

Borsos menta
A növény egészében mérgező, csak megfelelően hígított kivonatot javasolt alkalmazni. A borsos menta fokozza a tapintóérzést és segíti a merevedést. Adagolás: egy liter vízben 15 g-ot kell leforrázni és étkezések után fogyasztani, vagy 1/4 órával a nemi érintkezés előtt fél kockacukorra csöpögtetett 3 csepp olajat bevenni.

Búza
Alhasi vérbőséget okoz, és ezzel javítja a medencetájék vérkeringését. Adagolás: egy liter vízben 200 g búzát kell leforrázni. Az oldatból ébredéskor és elalvás előtt a legjobb elfogyasztani egy-egy pohárral, vagy: 15 g búzakivonatból 0,5 liter normál cukorszirup segítségével szirupot készíteni és étkezések előtt egy kanállal bevenni.

Cayenne-i bors
Kétféleképpen használható a nemi vágy fokozására: külsőleg a friss oldatban a herezacskóra kell ecsetelni. Szájon át kis mennyiségű szárított pora egy kanál mézzel elkeverten fogyasztandó.

Édeskömény
Kellő elővigyázattal alkalmazandó, mivel eszméletvesztést, narkózist idézhet elő. Adagolás: 10 g-ot 0,5 liter vízzel leforrázni. Minden étkezés után egy pohár fogyasztandó. Fél órával a nemi érintkezést megelőzően egy fél kockacukorra csöppentett két-három csepp édesköményolaj megfelelő hatást vált ki.

Fagyöngy
Erősítő jellegén kívül jól ismert az érelmeszesedésre gyakorolt kedvező hatása is. A fagyöngy "csodanövény", és bizonyos körben segít átvészelni az előre nem látható gyengélkedési szakaszon. Kellő körültekintéssel adagolandó! Adagolás: 15 g-ot kell 1 liter vízben leforrázni és naponta háromszor fogyasztani, vagy egy kevés port egy kanálnyi mézzel elkeverve fogyasztani.

Forás: astronet.hu