Új internetes közösségépítő kezdeményezést indítottak ÖKOklikk néven azoknak, akik az egészséges élet és a zöld témák iránt érdeklődnek.

hirado.hu - A portál célja, hogy látogatói játékosan ismerkedjenek a fenntartható életmóddal, tudásukat megosszák és ezáltal zöldebbé tegyék saját hétköznapi életüket - olvasható a Magyar Természetvédők Szövetsége közleményében.

Az ÖKOklikk számos lehetőséget, tanácsot kínál, hogy életünket a természettel nagyobb harmóniában éljük. Az ÖKOképzőben játszva bárki "Hangadó"-vá képezheti magát, és hangot adhat a ma sürgető problémáinak.

Az ÖKOdajka segítségével bejárható hétköznapi életünk számos területe, és a felhasználó könnyen megtudhatja, jelenleg mennyire él fenntarthatóan. A játékban való tapasztalatok gyakorlatba ültetését a természet és a környezet meghálálja, a szervezők pedig külön nyereményekkel is díjazzák.

Illusztráció - a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóinak napháza (MTI-fotó: Balaton József )

Hosszabb lélegzetvételű, gondolatébresztő cikkeknek is helyet ad a portál. A zöldház-építéstől a mosható pelenkáig igyekeznek a szervezők a fenntartható életmódról írni. A hosszabb cikkeket felölelő ÖKOfórumban a felhasználók konkrét témákat felvetve beszélgethetnek egymással és a téma szakembereivel arról, hogyan lehetne a világ fenntarthatóbb. Ezenkívül az ÖKOpédia cikkszedeteiben számos fogalomnak utánanézhetnek, illetve továbbfejleszthetik őket.

Az ÖKOképzőben a gólya, a vidra vagy a vakond „hangjaivá” válhatunk attól függően, hogy a levegő, a víz, vagy a talaj védelmét szeretnénk-e hangoztatni. Az ÖKOwellness által kínált ráadás programban a résztvevők azt is kipróbálhatják, milyen az élet egy igazi ökofaluban.