Az idei, sorrendben 36. Fruška gora-i (Tarcal-hegyi) maratont április 27-én és 28-án tartják meg, s a szervezők várakozásai szerint több mint tízezer természet- és sportbarát vesz majd részt a megmozduláson. A maraton szombaton kezdődik, 9 órakor, Popovicán. A résztvevők 17 különböző hosszúságú és nehézségű pálya közül választhatnak, ezek közül a legrövidebb 4 kilométeres, és a gyerekeket várja, az ultramaraton plusz pálya pedig 111 kilométer hosszú.

Predrag Svilar, az újvidéki városi tanács sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja leszögezte, nagyon fontos, hogy a város támogat egy olyan rendezvényt, amely az egészséges életmód, a rekreáció és Újvidék mellett áll ki.
„A Városi Sport- és Ifjúságügyi Hivatal 1 millió dinárt különített el az idei maraton költségeire, ez az eddig legnagyobb összeg, amit erre a rendezvényre szántak. Ezzel szeretnénk hangsúlyozni, hogy a maraton jövője olyan dolog, amit Újvidék minden tekintetben támogat” – jelentette ki Svilar.

Jelena Lazić, a Železničar Sí- és Hegymászó-egyesület illetékese emlékeztetett arra, hogy szervezetük 1978-ban rendezte az első maratont, illetve kiemelte, hogy a nevezés ingyenes.
„A jelentkezések átvétele és az ellenőrző füzetek kiadása szombaton 7 órakor kezdődik Popovicán, a legrövidebb, a Radost i zadovoljstvo (Öröm és elégedettség) elnevezésű pálya résztvevőinek a jelentkezését pedig 8 órától várják a helyszínen” – magyarázta Lazić. (021)