Valami könnyű, valami nem túl szokatlan, és mégis valami
különleges... Általában erre vágyunk, ha finomságot szeretnénk. Az amerikai
palacsinta remek ötlet, emellett pedig minden korosztálynak és ínyencnek az
igényeit képes kielégíteni attól függően, hogy mivel ízesítjük. Lássuk a
receptet!
Az amerikai palacsinta receptje
Hozzávalók 2-4 személyre:
3 nagyobb tojás
120 g finomliszt
1 púpozott kávéskanál sütőpor
1,5 dl tej
1 csipet só.
Elkészítés:
Először válaszd szét a tojások fehérjét és sárgáját külön-külön
tálba. A sárgájához add hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet, keverj belőlük
sűrű, sima tésztát. Kemény habbá verd fel a tojásfehérjét a sóval. Ezt
könnyedén forgasd bele a tésztába - s az máris bevetésre kész.
Gazdagítsuk ízvilágát gyümölcsökkel
Mérsékelt tűzön forrósíts fel egy teflon palacsintasütőt.
Önts bele egy kis tésztát, és süsd néhány percig, amíg arany színt nem kap, és
szilárdulni nem kezd. Ekkor szórd a még nyers oldalára a kiválasztott
ízesítődet (lásd alul), és egy tompa hegyű késsel vagy lapáttal fordítsd a
palacsintát a másik oldalára. Addig süsd, amíg mindkét oldala szép aranyra nem
sül. Készíthetsz csinos kicsi vagy nagyobb méretű palacsintákat, ahogy tetszik.
Meglocsolhatod őket egyszerű juharsziruppal, de kóstold meg akár egy kis vajjal
vagy tejföllel. Ha más ízesítőre vágysz, próbálj ki egyet ezek közül. . .
Friss főtt kukorica
ropogósra sült húsos szalonna vagy bacon
áfonya
banán
párolt alma
reszelt csokoládé
meg ami csak eszedbe jut.
Forrás: edenkert.hu
0 Megjegyzések