Valami könnyű, valami nem túl szokatlan, és mégis valami különleges... Általában erre vágyunk, ha finomságot szeretnénk. Az amerikai palacsinta remek ötlet, emellett pedig minden korosztálynak és ínyencnek az igényeit képes kielégíteni attól függően, hogy mivel ízesítjük. Lássuk a receptet! 



Az amerikai palacsinta receptje

Hozzávalók 2-4 személyre:

3 nagyobb tojás
120 g finomliszt
1 púpozott kávéskanál sütőpor
1,5 dl tej
1 csipet só.
Elkészítés:

Először válaszd szét a tojások fehérjét és sárgáját külön-külön tálba. A sárgájához add hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet, keverj belőlük sűrű, sima tésztát. Kemény habbá verd fel a tojásfehérjét a sóval. Ezt könnyedén forgasd bele a tésztába - s az máris bevetésre kész.



Gazdagítsuk ízvilágát gyümölcsökkel

Mérsékelt tűzön forrósíts fel egy teflon palacsintasütőt. Önts bele egy kis tésztát, és süsd néhány percig, amíg arany színt nem kap, és szilárdulni nem kezd. Ekkor szórd a még nyers oldalára a kiválasztott ízesítődet (lásd alul), és egy tompa hegyű késsel vagy lapáttal fordítsd a palacsintát a másik oldalára. Addig süsd, amíg mindkét oldala szép aranyra nem sül. Készíthetsz csinos kicsi vagy nagyobb méretű palacsintákat, ahogy tetszik. Meglocsolhatod őket egyszerű juharsziruppal, de kóstold meg akár egy kis vajjal vagy tejföllel. Ha más ízesítőre vágysz, próbálj ki egyet ezek közül. . .

Friss főtt kukorica
ropogósra sült húsos szalonna vagy bacon
áfonya
banán
párolt alma
reszelt csokoládé
meg ami csak eszedbe jut. 

Forrás: edenkert.hu