Olyan ember képviseli Magyarországot Margaret Thatcher volt brit kormányfő temetésén, aki sokak szerint nem érdemes erre - írja a Guardian, amely nemrégen az Orbán-kormány politikáját védő anyagot közölt. A cikk szerint a Fidesz vezette Magyarország gyorsan süllyed vissza a múlt század 30-as éveibe - írja a Napi.hu. 

A Margaret Thatcher temetésén részt vevő állam- és kormányfők között lesz egy, aki sokak szerint jobban tenné, ha nem képviselné országát. A részvétel azonban kiskaput nyitott Orbán Viktor magyar miniszterelnök előtt, hogy ne vegyen részt az új magyar alaptörvény európai uniós vitáján, ne nézzen szembe annak bírálóival, köztük José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével - írja a Guardianban megjelent cikkében George Szirtes.

A cikkre hivatkozva a Napi azt is írja, hogy mint minden más kormány, Orbáné is elődeire mutogat, ám ennek ellentmond, hogy 2010 óta megugrott a fiatalok elvándorlása. Félmillióan kerestek külföldön munkát, közülük becslések szerint százezren Nagy-Britanniában. Horthy Miklós, akinek vezetése alatt Magyarország szövetségre lépett a náci Németországgal szobrokat kap - az ellenzék létezik ugyan, de egyre fogy körülötte a politikai-kulturális levegő. A kormány gyors ütemben süllyed vissza a múlt század 30-as éveinek világába.