Veszprém minden júliusban néhány napra igazi fesztiválvárossá alakul át: különböző stílusú utcai formációk zenélnek délelőttől késő éjszakáig a belvárosban. Garantált a páratlan hangulat, a vidám forgatag, a régen látott barátok, a zene és a finom pálinka.

Igazi kuriózum a veszprémi Utcazene Fesztivál, a zenei és emberi találkozások fesztiválja, amely kikapcsol, szórakoztat, megnevettet. Amire jó várni, ahol jó csak úgy lenni, sodortatni magunkat a tömeggel egyik színpadtól a másikig, hogy egyszer jazzt, másszor blues-t, aztán meg rockot vagy világzenét hallgasson az ember.

A nyár beköszöntével megérkeznek Veszprémbe az utcazenészek is, különböző stílusú utcai formációk lepik el a belváros tereit és hangolnak, pengetnek, fújnak, dobolnak, énekelnek hajnaltól – holnap hajnalig. A rendezvény az elmúlt 12 évben nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát, számon tartják határainkon innen és túl egyaránt.



A fesztivál az ifjú tehetségek számára is lehetőséget nyújt a bemutatkozásra, ezért a rendezvény ideje alatt középiskolai tehetségkutató versenyt szerveznek, versengenek a középiskolás zajzenészek és dj palánták is valamint az érdeklődőket táncbemutatók is várják az egyes helyszíneken.

Bárki lehet fellépő, aki nem fél hangszerrel közönség elé állni, megmérettetni tudását és az ide érkező nemzetközi sztárok igen szép sorával együtt egy eszméletlen hangulatos fesztiváltérré varázsolja a várost. Ennek köszönhetően a különböző zenei stílusok kavalkádja - etno, jazz, blues, rock - garantált, így mindenki megtalálja a számára kedves hangzást



Veszprém jó házigazdaként pedig gondoskodik arról, hogy a járókelők ne csak háttérzeneként éljék meg a fesztivált, hanem megpihenhessenek és élvezzék az ingyenes zenei élményt.  Kihangosított színpadokon és hangulatos utcákon, tereken kényelmesen megállhatunk, akár le is ülhetünk, hogy a zene élménye magával ragadhasson. Ha pedig tetszett, akkor az utcazenészeknek méltán kijáró kalappénzzel díjazhatjuk a remek produkciót.

A fellépőknek pedig megéri mindent beleadni! Nem csak mert a közönség - amiből itt lesz szép számmal - a legjobb kritikus, hanem az is ösztönző, hogy a fesztivál végén egy szakmai zsűri illetve a közönség is értékeli a különböző együtteseket, szólistákat. 




A fentiek alapján nem is kérdés, hogy az Utcazene 2013-as programjai és utánozhatatlan utcai hangulata ismét nemcsak Veszprém, de az ország, sőt Közép-Európa egyik legfontosabb utcazene ünnepe lesz!

Tíz színpad, megszámlálhatatlan utcazenész, nemzetközi előadók, s persze haverok, buli és rock and roll minden mennyiségben!

Ezt kínálja Önnek a Veszprémi Utcazene Fesztivál 2013. július 24 - 27. között.

A programok idén is ingyenesen látogathatók, belépőjegy kizárólag a Veszprémi Várban található színpadhoz szükséges a koncertek napján.

Szállásajánló:

Annak, aki szállást keres a fesztivál idejére, szíves figyelmébe ajánljuk a vár tövében elhelyezkedő Gizella Hotel*** és Éttermet, mely a városközponthoz közel, mégis csendes helyen várja a pihenni vágyókat.

Gizella Hotel*** és Étterem