Fiatalok számára hirdet novellapályázatot az Újszínház legújabb premierjéhez, a Bodnárnéhoz kapcsolódva Jókai Anna író védnökségével. 

Az Újszínház Németh László Bodnárné című művét március 22-én mutatja be Dózsa László rendezésében és Bánsági Ildikó címszereplésével.

A novellapályázatra az Újszínház 16 és 25 év közötti fiatalok 1-3 oldalas pályamunkáit várja a darab történetéhez, a testvérviszályhoz kapcsolódva. A jelentkezők a testvéri kapcsolat, a testvéri szeretet és konfliktus témakörében adhatják le műveiket - áll a teátrum MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A beérkező pályázatokat Jókai Anna Kossuth-díjas író, költő elnökletével szakmai zsűri bírálja el, amely összesen 45 ezer forintot oszt ki az első három helyezett között. Emellett a sikeres pályázók jegyet nyernek a Bodnárné című előadásra és alkotásuk az Újszínház honlapján is megjelenik.

A pályázat leadási határideje április 2., az alkotásokat e-mailben az ujszinhaz@ujszinhaz.hu címen várják, az eredményhirdetés április 8-án lesz a www.ujszinhaz.hu honlapon.