A rendőrség felvezetéssel megnyitotta az M7-es autópálya országhatártól Budapest irányába tartó teljes szakaszát.

MTI - Több utat megtisztítottak a hótól Fejér megyében, ezek ismét járhatók, de a rendőrség továbbra is azt kéri, hogy csak azok induljanak útnak, akiknek feltétlenül szükséges.

Németh-Kész Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy a 7-es út teljes Fejér megyei szakasza járható, miután Szabadbattyánnál és Pettendnél megszüntették az útakadályokat. Szintén felszabadult a 6-os út teljes megyei szakasza, a 63-as út Székesfehérvártól a megyehatárig, az M8-as autópálya Fejér megyei szakasza, valamint az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldala - utóbbi csak rendőri felvezetéssel használható.

Továbbra is érvényben van a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője által elrendelt gépjárműtilalom a bicskei, a móri és az enyingi járásban. Ez azt jelenti, hogy az ezen járásokhoz tartozó települések között tilos a közlekedés gépjárművel.

Szintén tart még a kamionstop, amely a nehéz tehergépkocsik közlekedését korlátozza országszerte, egészen vasárnap 22 óráig.

A szóvivő jelezte, hogy még mintegy ötven út vagy útszakasz van lezárva Fejér megyében, és továbbra is megközelíthetetlen Iszkaszentgyörgy, Zámoly, Csákberény, Nagyveleg, Csákvár, Vértesboglár, Bodmér, Szár, Újbarok, Gánt, Magyaralmás, Csókakő, Bakonycsernye, Balinka, Bodajk, Fehérvárcsurgó, Kincsesbánya, Baracska és Mány.