Akkora erővel ütötte szájon az egyik 6 éves tanítványát egy tanár Dél-Kínában, hogy annak az első két foga kiesett, ráadásul ezek már nem is a tejfogai voltak. A kisfiú szülei beperelték a tanárt.

MTI - Bírósághoz fordultak egy hat éves diák szülei Dél-Kínában, miután a tanára büntetésből akkora erővel ütötte szájon a gyereket, hogy annak két, már végleges felső metszőfoga kitörött. A Xiao Li nevű kisfiú vétke az volt, hogy beszélgetett az egyik osztálytársával, noha nem kapott erre engedélyt. Az anya elmondása szerint amikor Xiao Li fogai a földre pottyantak, a tanár ráparancsolt a gyerekre, hogy vegye fel és magasba emelt kézzel tartsa őket, figyelmeztetésképp a többi fegyelmezetlen diáknak.

"Olyan ember, akiben ilyen mértékű kegyetlenség lakozik, nem érdemli meg, hogy tanár legyen. Veszélyesek" - mondta Ma Ling, az anya. "Lehet, hogy a fiam engedély nélkül beszélt, de most egy életre elcsúfította őt és így kell megfizetnie egy hibáért" - háborgott.

A Guangdong tartományi Daojiao város iskolájának vezetése azt mondta, hogy a tanárt a havi fizetésének megfelelő bírság megfizetésére kötelezték, valamint felajánlották, hogy kifizetik Li fogászati kezelését, és abban bíznak, hogy az ügy mégsem jut el a bíróságig, hanem még azelőtt sikerül megegyezniük - noha az anya beperelte a tanárt és az iskolát.

"Már bocsánatot kértünk a ritka eset miatt, Li pedig átkerült egy másik tanár osztályába" - tette hozzá az iskola szóvivője. Az eset azonban nem is annyira ritka, ahogyan azt a vezetőség állítja, legfeljebb ebben az intézményben nem fordult még elő hasonló, az elmúlt néhány héten azonban több tanári túlkapásról is sajtóhír lett Kínában.