Nem hivatalos úton, de a bankszámlája és hitele minden részletét ismerő feladótól kapott levelet egy orosz anya, aki rákkezelése költségei miatt kényszerült nagyobb hitelfelvételre és most a végrehajtás fenyegeti.

ma.hu - Feljelentette a számlavezető bankját egy orosz nő, miután úgy vélte, csakis a cseljabinszki pénzintézettől kaphatta a szervkereskedelemre és gyermeke eladására buzdító levelet. Irana Sekrasova mintegy 1,2 millió forintnak megfelelő összegű tartozást halmozott fel a hitelkártyáján, ebből fedezte rákos betegségének kezelési költségeit, azóta viszont nem tudta rendesen fizetni a törlesztőrészleteket és a bank "piros" jelzésű adós kategóriába sorolta őt.

A levél szerint meg kellene fontolnia néhány szervének, esetleg a gyermekének - akinek korát a helyi sajtó nem említi - eladását, hogy abból fedezze a hiteltartozását. Az anya a rendőrséghez fordult, ők pedig azonnal megindították a nyomozást a bank ellen, de a pénzintézet tagadja, hogy bármi köze is lenne a küldeményhez. Irana azonban azt mondta a rendőrségnek: "Bárki is írta, ismerte a bankszámlám minden egyes részletét, így hát csakis a bank, vagy annak egy alkalmazottja lehetett" - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.