Néhány napja közölték Bernie Nolan ír énekesnővel a hírt. Most egy hospice házban próbál megbirkózni az utolsó napokkal.

MTI - Bernie Nolan ír énekesnő sokáig azt hitte, a halál az egyetlen és megfellebbezhetetlen ítélet, amellyel nem lehet megbirkózni. Mára már tudja, feltétlen alázattal és békességgel a lelkében ezen is túl lehet jutni. Neki ez sikerült. De azok az emberpróbáló pillanatok, amikor a hírt meg kellett osztania tizenéves lányával, még ennél is nehezebb helyzet elé állították.

Bernie, a Nolans együttes egykori vokalistája 2010-ben már átesett egy kemoterápiás kezelésen - mellrákot diagnosztizáltak nála orvosai. Úgy tűnt a kezelés sikert hozott - néhány hónappal a kezelés után Bernie visszatért a munkába, egészségesen folytatta hétköznapjait. Csakhogy tavaly kiújult a rák, Bernie minden erőfeszítése és az orvosi beavatkozás ellenére a rák egyre jobban szétterjedt a szervezetében. az áttétek megtámadták az agyát, a máját, a tüdejét, a csontjait. Végül nem maradt más hátra, minthogy megtudja a megváltoztathatatlant.

Ste Doneath-szal, Bernie férjével egy nővér közölte, hogy eljutottak odáig, ahonnan nincs visszaút. Bernie haldoklik. Aztán már a házaspár együtt mondta el tizenéves lányuknak a hírt. Így könnyebb volt.

"Leültünk Erin ágya szélére, és azt mondtuk, nagyon rossz hírünk van - mesélte Ste. - Akkor Erin az anyjára nézett, és azt kérdezte, anya, meg fogsz halni? Nem volt erőnk igent mondani, csak bólintottunk."

Mára Bernie Nolan egy rákos betegek számára fenntartott hospice házban tölti utolsó napjait. Az élet azonban még mért egy kegyetlen csapást a családra: betörtek ugyanis a Nolan-házba, a dühödt tolvajok miután semmilyen igazán értékes ékszert, készpénzt nem találtak, a család legfontosabb ereklyéit a fényképeket tépték szét, s dobálták szanaszét az egész házban. Megsemmisítve mindazt a múltat, ami Bernie-t még ehhez a világhoz köti...