Új bizottságot hozott létre legutóbbi ülésén a magyarkanizsai képviselő-testület a Néphősök útja 17. alatti ingatlan és a horgosi környezetbarát ipart befogadó övezetben levő ingatlan elidegenítésének eljárását lebonyolító bizottság néven, és ez a munkacsoport már meg is hirdette a nyílt árverést a két ingatlan eladására. Az első a volt kaszárnya épületegyüttese, amelynek 11 objektuma mintegy 5 hektáros területen helyezkedik el. A másik a horgosi ipari zóna, amelynek a nagysága 24 hektár.

Nyilas Mihály polgármester szerint nagy érdeklődést tanúsítanak a befektetők a két terület iránt, ezért az első árverési körben együtt kerülnek kalapács alá, összesen mintegy 1,5 millió eurós kikiáltási áron. A második fordulóban külön is lehet licitálni, de a kikiáltási ár változatlan marad: a kaszárnyára 900.000 euró, a horgosi területre 603.000 euró. Az áverés harmadik körében jelentősen csökken a kikiáltási ár: a volt kaszárnyáé 750.000 euró, a horgosi zónáé 503.000 euró.

A kiírásról minden részletet közzétettek a község hivatalos honlapján, a megfelelő űrlapokkal együtt, a http://www.kanjiza.rs/hun címen, bővebb tájékoztatás pedig a városháza 38-as számú irodájában vagy a +381 24 873 442-es telefonszámon kapható. Az árverést április 26-án délben tartják.

A két létesítményt már korábban is árverésre bocsátotta az önkormányzat, de nem járt sikerrel. Most abban bíznak a vezetői, hogy a háromlépcsős árverés során elkelnek, és végre megkezdődhetnek rajtuk a munkahelyteremtő beruházások.

(Ma)