Több ezer liter whisky a lefolyóban kötött ki egy angliai lepárlóüzemben, vélhetően akkor, amikor a tartályok tisztításához használt folyadék helyett a friss párlatot öntötték ki.
ma.hu - A pontos mennyiség nem ismert, de az biztos, hogy több ezer literre tehető a kár, amit a figyelmetlen munkások okoztak egy whisky-lepárló üzemben az angliai Dumbartonban. A The Daily Mirror című lap értesülései szerint az első vizsgálatok azt mutatják, hogy a drága italnak nem azért kelt lába, mert a dolgozók a saját szakállukra kezdték azt értékesíteni, hanem az egyik éjjel a szerkezetek tisztításához használt folyadék helyett az italt löttyintették a lefolyóba. A hibát a takarítók után visszatérő személyzet jelentette, akik szerint nem lehetett nem észrevenni a lefolyóból áradó tömény alkoholszagot.
A Chivas Brothers cég szóvivője ugyanakkor sajtónyilatkozatban igyekezett megnyugtatni a Dumbarton környékieket, hogy az erős párlat nem került sem a Leven folyóba, sem más természetes vizeket nem veszélyeztet, a whiskykedvelő közönségnek pedig azt "üzente", hogy a jövőben fokozottabban felügyelik a tisztítással kapcsolatos folyamatokat annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak róla, a whiskykészítés nem került veszélybe.
A Glasgow-tól észak-nyugatra található üzem 600 munkavállalót foglalkoztat és ők gyártják a világ második legnagyobb mennyiségében eladott whiskymárkáját.
ma.hu - A pontos mennyiség nem ismert, de az biztos, hogy több ezer literre tehető a kár, amit a figyelmetlen munkások okoztak egy whisky-lepárló üzemben az angliai Dumbartonban. A The Daily Mirror című lap értesülései szerint az első vizsgálatok azt mutatják, hogy a drága italnak nem azért kelt lába, mert a dolgozók a saját szakállukra kezdték azt értékesíteni, hanem az egyik éjjel a szerkezetek tisztításához használt folyadék helyett az italt löttyintették a lefolyóba. A hibát a takarítók után visszatérő személyzet jelentette, akik szerint nem lehetett nem észrevenni a lefolyóból áradó tömény alkoholszagot.
A Chivas Brothers cég szóvivője ugyanakkor sajtónyilatkozatban igyekezett megnyugtatni a Dumbarton környékieket, hogy az erős párlat nem került sem a Leven folyóba, sem más természetes vizeket nem veszélyeztet, a whiskykedvelő közönségnek pedig azt "üzente", hogy a jövőben fokozottabban felügyelik a tisztítással kapcsolatos folyamatokat annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak róla, a whiskykészítés nem került veszélybe.
A Glasgow-tól észak-nyugatra található üzem 600 munkavállalót foglalkoztat és ők gyártják a világ második legnagyobb mennyiségében eladott whiskymárkáját.
0 Megjegyzések