A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az elmúlt két évben drámaian romlottak és a rendszerváltás óta nem tapasztalt mélypontra süllyedtek a magyarországi foglalkoztatottsági mutatók.

(MTI) - Erről Szűcs Erika, a Gyurcsány Ferenc vezette párt független országgyűlési képviselője beszélt vasárnap újságíróknak, hangsúlyozva, hogy a legrosszabb helyzet a "gazdaság motorjának" tekinthető versenyszférában tapasztalható. Kiemelkedően elszomorítónak nevezte a pályakezdő álláskeresők helyzetét, akiknek száma, tájékoztatása szerint, a válság elején mért 42-45 ezerről 77 ezerre nőtt idén februárra.

Szűcs Erika megjegyezte, hogy a regisztrált álláskeresők is kedvezőtlenebb helyzetbe kerültek, ugyanis míg a Gyurcsány-kormány utolsó éveiben kétharmaduk kapott valamilyen társadalmi ellátást, addig most csupán 55 százalékuk részesül hasonlóból.

Az ellenzéki politikus szerint a foglalkoztatási trendek javításához gyökeres fordulatra lenne szükség a kormányzati foglalkoztatáspolitikában, a közfoglalkoztatás helyett ugyanis elsősorban a gazdaságilag fenntartható álláshelyeket kellene támogatni.