Az államfő pénteken, kétnapos lengyelországi látogatásának kezdetén beszélt erről újságíróknak, miután Varsóban fogadta őt Bronislaw Komorowski lengyel elnök.
 

MTI - Áder János köztársasági elnök szerint a közös erőfeszítések eredményeként Magyarország és Lengyelország is nyertese az Európai Unió következő hétéves költségvetésének.
Áder János Varsóban
Képgaléria

Az államfő pénteken, kétnapos lengyelországi látogatásának kezdetén beszélt erről újságíróknak, miután Varsóban fogadta őt Bronislaw Komorowski lengyel elnök. Tárgyalásukon főként a két ország gazdasági kapcsolatainak fejlesztéséről, az áruforgalom bővítésének lehetőségéről volt szó, valamint arról, hogy miként lehet lengyel befektetőket, vállalkozókat Magyarországra vonzani - mondta Áder János.

A lengyel elnök szerint jó lehetőséget ad a két ország közötti gazdasági kapcsolatok élénkítésére az a két fórum, amelyet pénteken és szombaton rendeznek meg kis- és közepes vállalkozások képviselőinek részvételével Varsóban és a dél-lengyelországi Tarnówban.

Bronislaw Komorowski azt is elmondta, hogy este Áder Jánossal együtt találkozik Viktor Janukovics ukrán elnökkel, és közösen nézik meg a lengyel-ukrán labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzést a varsói nemzeti stadionban.