A só a háztartásban nem csak ízesítő és konzerváló, hanem más területen is használható: tisztításra, égés ellen, tojásfőzéshez, ablaktisztításhoz is. Íme néhány mesterfogás a só használatával, ám a lista közel sem teljes. 

Ha az ablaktisztító szarvasbőrt meleg, sós vízben mossuk ki, nem merevedik meg.
A sütemény nem ég meg a sütőben, hogyha a sütő aljába sót hintünk.

A festett fehérnemű nem veszíti el a színét, ha a mosóvízbe teszünk egy maréknyi sót.

Ha a kiömlött olajra sót szórunk, az megköti, és így könnyebb lesz feltakarítani.

Az új mázas edényeket használat előtt célszerű kifőzni ecetes-sós vízben, hogy a mérgező ólomsó kiolvadjon belőle. Alaposan mosogassuk el és sütőben szárítsuk meg.

A nádbútor, fonott bútor nem sötétedik és nem lesz kemény, ha lemosás után sós vízzel öblítjük le, majd szárazra töröljük.



Nem fröcsköl az olaj, ha egy kevés sót teszünk bele.

Tartósabb lesz a cirokseprű, ha az első használat előtt egy-két órára meleg sós vízbe áztatjuk, majd felakasztva szárítjuk meg.

A sótartóba tett néhány szem rizs megakadályozza, hogy a só összeálljon.
Ha a tűz kialvóban van, egy félmaroknyi sót hintsünk rá, feléled.

Nem csomósodik meg a rántás, ha teszünk bele egy kevés sót.

A halszagot elveszi, ha mosogatás előtt a tányért, evőeszközt ecetes sós vízzel lemossuk, majd hidegvízzel leöblítjük. Ugyanígy távolíthatjuk el a hagymaszagot a vágódeszkáról és a fakanálról.

Csökkenti a korpát, ha a fejbőrre kevés sót szórunk s rövid idő múlva sampon nélkül vízzel lemossuk.