Dilma Rousseff brazil elnök szerdán I. Ferenc pápával találkozott azt követően, hogy előző nap részt vett az egyházi vezető beiktatási miséjén.

Vatikáni látogatása során Rousseff az újságírók kérdéseire válaszolva elmondta, hogy nagyon örül a latin-amerikai vezető megválsztásának, s felidézett egy brazil mondást is: „ha a pápa argentin, akkor Isten brazil”. Megjegyezte továbbá, hogy I. Ferenc pápa „portuńol”-t is beszél, vagyis a spanyol és a portugál nyelvek furcsa keverékét, s tökéletesen megérti a portugált, ezért nem volt szükség tolmácsra sem.
Kattintson és nézegessen képeket is!

Az Apostoli Palota könyvtárában tartott találkozó közel félórás volt. A katolikus egyházfő azt mondta, hogy rendkívül izgatott Brazíliába tervezett útja miatt, amely az első nemzetközi útja lesz pápává választása óta, és amelynek keretében részt vesz a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón, amelyet júliusban Rio de Janeiróban rendeznek meg.

A brazil elnöknő a második állami vezető, akit beiktatását követően fogadott a pápa, miután múlt hétfőn Cristina Fernández argentin elnököt látta vendégül.