Tudja-e Ön, hogy 2012-ben a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat neonatológiai rohamkocsijaiban 1.582 esetszerű és 1.345 őrzött szállítás jellegű feladatellátás történt?

 A koraszülöttek és a beteg újszülöttek intenzív ellátását, valamint az életmentő beavatkozásokat lehetővé tevő mozgó intenzív egységekben gépi lélegeztetést 670 alkalommal végeztek.

 A kritikus állapotú betegek ellátása során 314 esetben került sor mobil laboratóriumi készülékkel laktát, Astrup, vérkép, ionok mérésére (iSTAT).

 A koraszülöttek helyszíni stabilizációja során 58 alkalommal adtak felületaktív anyagot (Surfactant).
 Oxigénhiányos állapot (asphyxia) miatt, az élesztést követően, 31 esetben indult aktív kontrollált hypotermiás kezelés, az újszülött agyának védelme érdekében, már a szülőszobán megkezdve a hűtést.

Tudja-e Ön, hogy 2012-ben a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat neonatológiai rohamkocsijai a váratlanul felmerülő vészhelyzetek miatt nappal 1-5; éjjel 5-10 percen belül már úton voltak? Ennek következtében a 39 kórházi szülőszobai újraélesztés közül 38 eset sikeresen végződött. A nem kórházi helyszínekre, azaz lakáson, közterületen, rendelőkben történt szülészeti eseményekhez, és/vagy akut életveszélyes állapotok ellátásához az Országos Mentőszolgálat riasztását követően kellett azonnal kivonulni és segíteni, további 90 esetben.

Kérjük, csatlakozzon Ön is ahhoz a 10.609 fős támogatói csoporthoz, akik a tavalyi évben az adójuk 1%-os felajánlásával segítették a koraszülöttek mentését-szállítását!