Az amerikai first lady, Michelle Obama ezúttal nem kijelentésével, hanem súlyával vívta ki a rosszmájúak élcelődését.

Hájas seggű Michelle Obama – ezt mondta egy középiskolai fociedző a first lady tomporáról, amikor arról kérdezték, hogy mit szól az amerikai elnök feleségének új egészséges táplálkozást népszerűsítő tervéhez.

De nem Bob Grisham volt az egyetlen, aki nekiesett Obama nejének. A konzervatív rádiós, Rush Limbaugh Michelle „Fenekem” Obamának nevezte a műsorában, a republikánus F. James Sensenbrenner pedig hatalmas tomporként beszélt a first lady hátsójáról. Később mindketten bocsánatot kértek.

Több cikk is képekkel bizonyítja, hogy bizony Michelle jelentős súlygyarapodáson ment végig. A korábban mindig a sportos életmódról és egészséges táplálkozásról szónokló nő alaposan felszedett magára.

Persze vannak, akik védik is a first ladyt, a Washington Post egyik vendégszerzője szerint azok, akik Michelle Obama nagy fenekét kritizálják, szimplán rasszisták.

A jordán királynéra nincs panasz

A first ladyk „szépségversenyét” egyértelműen Rania jordán királyné nyerné. A 42 éves szépség 14 éve uralkodik férje oldalán. Bár már nem „csitrik”, a brit kormányfő neje, a négyszeres anyuka, Samantha Cameron is remekül tartja az alakját. Szintén nincs oka szégyenkezni Filippa Reinfeldtnek, a svéd miniszterelnök feleségének sem.