Nikola legújabb szerzői lemeze szándékosan nem törekszik zenei homogenitásra. Célja a szerző harminc éves zenei pályájának összegzése, sokszínű világzenéje különböző árnyalatainak bemutatása. Lemezbemutató koncert: Fonó – 2013. feburár 16. 


Nikola Parov igazi erőssége az a fajta zenei fúzió, mely a Naplegenda és az Álomidő produkciókat is sikerre vitte! Az új album zenei anyagának alapját is egy zenei ötvözet adja, mindazon zenei hatások fellelhetők a „Minden, amit a tudni akartál a világzenéről, de nem mertél megkérdezni” című albumon, mely a szerzőt utazásai során érte. Az új albumon így természetesen találkozhatunk a tőle megszokott virtuóz, már-már követhetetlen sebességű és ritmusképletű kamara-akusztikus, elsöprő erejű szerzeményekkel, klasszikus nagyzenekari hangzású, monstre hangszerelésű darabokkal ugyanúgy, mint a személyes hangú csöndes dalokkal, ahol a férfi női kapcsolatok intimitásának sajátos dilemmáit énekli meg. 


A hagyományos népzenei stílusban komponált darabok semmilyen kétséget nem hagynak a szerző népzene iránti elkötelezettségét illetően. Lemezbemutató koncert: 2013. február 16. FONÓ (1116 Budapest, Sztregova u. 3.) www.tomtom.hu