Lezuhant a NATO egyik helikoptere csütörtökön Afganisztánban, a nemzetközi erők (ISAF) pedig elfogtak egy tálib vezetőt.

MTI - A helikopter az északkelet-afganisztáni Kapisza tartományban járt szerencsétlenül, az esetnek nincsenek áldozatai. Az ISAF szóvivője közölte: az ügyben vizsgálat indult, hogy kiderítsék, miért zuhant le a légi jármű. Az előzetes adatok szerint a térségben nem volt tapasztalható ellenséges hadművelet. A személyzet minden tagját sikerült megtalálni, senki sem halt meg - tette hozzá.

Zabihulla Mudzsahid, a tálib lázadók szóvivője ugyanakkor egy SMS-ben azt állította, hogy embereik Tagab körzetben egy rakétával eltalálták a légi járművet. Szerinte minden utas meghalt.

Elfogtak egy tálib vezetőt az afgán biztonsági erők és a szövetségesek egy közös hadművelet során Nangarhar tartományban, a fővárostól, Kabultól 120 kilométerrel keletre. A vezető nevét nem hozták nyilvánosságra, azt tudni róla, hogy közreműködött öngyilkos merénylők toborzásában és kiképzésében. Szerepe volt abban is, hogy a lázadók fegyvereseit eljuttassa a különböző támadások helyszínére. A tálib parancsnok kapcsolatban állt a Gulbuddin Hekmatjar vezette radikális Hezb-e-Iszlami csoporttal is.