Lemondott az Index főszerkesztője, Mészáros Zsófi, és a laptól is távozik.

A Kreatív információi szerint egy mai szerkesztőségi megbeszélésen Mészáros Zsófi, az Index főszerkesztője bejelentette, hogy lemond a pozíciójáról. A hvg.hu-nak az érintett megerősítette az információt, a Kreatívnak pedig a kiadó CEMP erősítette meg az értesülést.

A Cink.hu szerzője, a 12 évig az Indexnél dolgozó Szily László írása alapján Mészáros Zsófi nem csak posztját, hanem az Indexet is elhagyja. Ezt támasztja alá az Index közleménye, amelyet fél egykor tettek közzé, eszerint a főszerkesztő közös megegyezéssel, március 15-én távozik a laptól.

A Kreatív felidézi, hogy Mészáros Zsófi az Indexnél gyakornokként kezdett 2000-ben, és ahogy a kinevezésekor adott interjúban a Kreatívnak fogalmazott, szinte az összes pozíciót megjárta: a politika rovatnál volt munkatárs, később rovatvezető, 2006-tól főszerkesztő-helyettes. 2011 októberétől látta el az Index főszerkesztői feladatkörét.

"A kiadó nevében dr. Spéder Zoltán, a Közép-Európai Média Zrt. elnöke megköszönte a távozó főszerkesztő munkáját, és sok sikert kívánt további terveihez" - áll az Indexen megjelent közleményben