Megkezdte kivonulását a francia katonaság a Mali északi felében lévő Timbuktuból, miután rendet teremtettek a kereskedővárosban.

MTI - A város déli peremén folyó Niger partján gyülekeznek ágyúikkal, páncélozott harcjárműveikkel és más katonai járművekkel, hogy azután egy bárkán átkeljenek a folyón. Egy őrnagy elmondta ugyanakkor, hogy nem minden francia katona hagyja ott Timbuktut, egy részük tovább marad, mert az iszlamista szélsőségesek visszatérhetnek, hogy zaklassák a lakosságot. Nem maradhatunk azonban örökre - mondta.
  
A lakosok közül sokan korainak tartják a franciák kivonulását, mert még magában a városban is vannak iszlamista harcosok, akik levágták a szakállukat, és elvegyültek a lakosok között.
  
Északabbra, Kidal térségében a francia Mirage ás Rafale típusú harci repülőgépek az iszlamisták raktárait és táborait támadják napi mintegy 30 bevetésben. Kidal megtisztítása még nem fejeződött be, de ezt a feladatot mali kormánykatonák végzik, a franciák a repülőteret biztosítják.
  
Az iszlamisták egyik szervezete, a Mozgalom a Nyugat-afrikai Dzsihád Egységéért (MUJAO) csütörtökön bejelentette, hogy "új frontot" nyit, és elaknásítja a sivatagi városokat összekötő utakat. Közleményüket azután adták ki, hogy négy mali katona életét vesztette egy aknarobbanásban Douentza és Gao között. Egyben azt is jelezték, hogy öngyilkos merénylőket vetnek majd be.