Több testi sértés helyszínére is mentőt hívtak az elmúlt héten, az egyikben olyan súlyosan bántalmaztak egy idős nőt, hogy a mentősök már nem tudták megmenteni az életét.
mento 2013 januar vn 002_b

Az átlagosnál kissé több volt múlt héten a mentős segélyhívás Hargita megyében magas vérnyomás, láz, különféle sérülések, illetve légzéselégtelenség miatt. A Hargita Megyei Mentőszolgálat tájékoztatása szerint magas vérnyomás, illetve láz miatt negyvenegy, illetve negyvenhárom esetben riasztották a mentőket, különböző sérülések miatt harminchat, légzéselégtelenség miatt pedig harminchét alkalommal. A január 27. – február 3. közti időszak mentős összesítésébe egy infarktus, harmincegy különböző szívprobléma, tizenhat agyvérzés, tizenhárom csonttörés, egy munkabaleset, négy epilepsziás krízis, tizennégy ájulásos rosszullét, tizenhét pillanatnyi elmezavar, tizenegy hasmenés miatti segélyhívás, öt kómás állapot, öt rángógörcs, ugyanannyi felső tápcsatornai vérzés, két allergiás reakció, egy kutyaharapás és három akut vírusos májgyulladás – azaz sárgaság – került be, ugyanakkor huszonhárom szülő nőt is kórházba vittek a mentők – közölte a megyei mentőszolgálat diszpécsere.

Az említett időszakban három testi sértéshez riasztották a mentőket, ezek egyikében egy idős gyergyótölgyesi asszonyt olyan súlyosan bántalmaztak január 31-én este, hogy életét már a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni, belehalt sérüléseibe. A múlt héten egy autóbalesethez hívtak mentőt, ebben két személy sérült meg. A mentős összesítésbe egy gyógyszeres öngyilkossági kísérlet került be, egy másik személy felakasztotta magát, rajta már nem tudtak segíteni a mentősök. Két személy – egy gyergyócsomafalvi és egy maroshévízi – hipotermiás állapotban került kórházba, őket közterületről vitték kórházba a mentők.


Forrás.szekelyhon.ro