Tapasztalt halászokon fogott ki egy hatalmas kardhal a Csendes-óceánon. Az állat elhúzta a hajójukat, majd a tenger fenekére süllyesztette. A személyzet élve megúszta a kalandot.

A Panama-öbölben négy halász hosszú perceken át viaskodott egy közel kétszáz kilós fekete kardhallal, de a vízi csatából a hal került ki győztesen. Amikor a bestia horogra akadt, abban a pillanatban kibillentette az Abundancia nevű halászhajót.

A kapitány ekkor nagy hibát követett el: vissza akart tolatni, de véletlenül teljes gázt adott, ami csak rontott a helyzetükön. A kétszáz kilós kardhal mindeközben teljes erővel rángatta a horgot, és próbált kiszabadulni. Abban a pillanatban, ahogy a kapitány gázt adott, kibillent a hajó, és a vízbe dőlt. A masszív kardhal végül kiszabadult, az Abundancia személyzetét pedig egy közelben horgonyzó ha­jó mentette ki.

– Huszonöt éve horgászunk, kifogtunk több mint ezer kardhalat, de ilyen még soha nem fordult elő velünk. Olyan gyorsan történt minden, egy pillanat alatt a vízben voltunk valamennyien. Örökké emlékezni fogok erre a napra – mondta az Abundancia kapitánya, Dave Saenz.

A páratlan fotósorozatot a Courtesy West Coast Fishing Club tette közzé.