Hozzávalók:
Gyros-tál
Gyros-tál
Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja
gyros fűszerpác
2 nagy fej vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
olaj
80 dkg sertéstarja
gyros fűszerpác
2 nagy fej vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
olaj
Az öntethez:
2 dl tejföl
tej
fokhagymakrém
só
bors
A feltéthez:
apróra vágodt zöldségek (paradiscom, lilahagyma, kigyóuborka, paprika)
Köretként:
sült krumpli
Elkészítés:
Elké
szítés: A felaprított tarját összekeverjük a páccal, az apróra vágott vöröshagymával, a sóval, a borssal, a pirospaprikával, és az egészet felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje a húst. Egy éjszakán át pihentetjük, majd sütőbe rakjuk. Először több mint 1 órát alufólia alatt pároljuk, majd fólia nélkül készre sütjük.
Míg a hús sül, megcsináljuk az öntetet: 2 dl tejfölt összekeverünk annyi tejjel, hogy krémes legyen, majd hozzáadunk 1 kiskanál fokhagymakrémet, sót, borsot.
Tálaláskor a sült krumplira rátesszük a húst, leöntjük öntettel, erre jön az apróra vágott zöldség, a tetejére megint öntet.
Megjegyzés:
Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!
2 dl tejföl
tej
fokhagymakrém
só
bors
A feltéthez:
apróra vágodt zöldségek (paradiscom, lilahagyma, kigyóuborka, paprika)
Köretként:
sült krumpli
Elkészítés:
Elké
szítés: A felaprított tarját összekeverjük a páccal, az apróra vágott vöröshagymával, a sóval, a borssal, a pirospaprikával, és az egészet felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje a húst. Egy éjszakán át pihentetjük, majd sütőbe rakjuk. Először több mint 1 órát alufólia alatt pároljuk, majd fólia nélkül készre sütjük.
Míg a hús sül, megcsináljuk az öntetet: 2 dl tejfölt összekeverünk annyi tejjel, hogy krémes legyen, majd hozzáadunk 1 kiskanál fokhagymakrémet, sót, borsot.
Tálaláskor a sült krumplira rátesszük a húst, leöntjük öntettel, erre jön az apróra vágott zöldség, a tetejére megint öntet.
Megjegyzés:
Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!
0 Megjegyzések