A görög szélsőjobboldali Arany Hajnal parlamenti párt 6-10 éves gyerekek nemzeti szellemű nevelésével igyekszik erősíteni befolyását a görög társadalomban.

MTI - A gyerekeket szüleik viszik a párt irodáiba, ahol nevelőnők "hellén eszményeket oltanak beléjük". A Ta Nea című athéni lap szerdán A gyűlölet katekizmusa című írásában, címoldalon ismertette a kezdeményezést, arra figyelmeztetve, hogy a szélsőjobboldali párt gyűlöletre neveli az iskolásokat.

A párt fotókat közölt az akcióról internetes oldalán. Az idegengyűlölő és rasszista Arany Hajnal valamennyi közvélemény-kutatás szerint 10 százalék fölötti népszerűségnek örvend, és a harmadik legerősebb párt Görögországban.

Ez elsősorban a nagyvárosok lakóinak elkeseredésére vezethető vissza, amelynek forrása a magas, csaknem 27 százalékos munkanélküliség, a növekvő bűnözés és az illegális bevándorlók nagy száma.

Az elmúlt hónapokban Görögország-szerte több száz támadás történt bevándorlók ellen. Egyes esetekben a párt tagjai, sőt parlamenti képviselői is részt vettek az atrocitásokban, amint az videofelvételek tanúsítják. Az Arany Hajnal 18 képviselővel van jelen a 300 tagú athéni parlamentben.