Habár reklámérték szempontjából megkérdőjelezhetetlenül jó döntést hozott a PSG David Beckham szerződtetésével, a játéktudást tekintve már nem ennyire egyértelmű a helyzet.

A futballvilág egyelőre még csak ízlelgeti, hogy a 38. életévét taposó David Beckham az újgazdag Paris Saint-Germainhez igazolt. Sokan azon töprengenek, hogy a mai napig ­vi­tat­ha­tat­lanul óriási ­rek­lám­ér­ték­kel rendelkező angol sztár játéktudásban vajon hozzá tud-e tenni a BL-győzelemről álmodozó franciák futballjához. Ami a gyorsaságot illeti, maga Beckham jelentette ki, hogy csodát ne várjanak tőle.

– Futni nem felejtettem el, és a gyorsaságomból sem veszítettem, de nem is tudtam volna, hiszen sosem a sebességemről voltam híres – magyarázta kellő öniróniával a középpályás.

Carlo Ancelotti, a PSG olasz edzője – aki már a Milanban is együtt dolgozott Beckhammel – elismerte, hogy az angol posztján játszó, szintén a télen, 45 millió euróért, azaz több mint 13 milliárd forintért szerződtetett brazil Lucas Moura jelentős kihívás elé állítja majd a veterán britet.

– Igaz, hogy David nem fiatal, de Paolo Maldini is 39 évesen lett BL-győztes a Milannal – magyarázta Ancelotti. – Mivel a szabadságát töltötte, még utol kell érnie magát, de a középpályán több poszton is hasznunkra lehet. Hozzáteszem, a jobb szélen Lucas gyorsaságával nem veheti fel a versenyt.

Ha ez még nem lenne elég, több sajtóorgánum is attól félti az új klubjában február 11-étől edzésbe álló Beckhamet, hogy nem tudja majd beverekedni magát a listavezető csapatba. A gall újságírók szerint ­ráadá­sul a harmadkézből származó Rolls-Royce-hoz hasonlított középpályás érkezése irigykedést is kelthet az egyébként is egoista futballisták – Zlatan Ibrahimovic, Ezequiel Lavezzi,… – alkotta párizsi öltözőben. ­Vagy­is nehéz hetek várnak az angol foci fél évre igazolt nagykövetére.