Bocsánatot kért pénteken egyik áldozatától, egy súlyosan megsebesített török újságírónőtől az a szélsőbaloldali szervezet, amely a múlt héten az Egyesült Államok ankarai nagykövetségénél követett el öngyilkos merényletet.

MTI - A Forradalmi Népi Felszabadítási Párt-Front (DHKP-C) ugyanakkor nem fejezte ki sajnálatát a merényletben elhunyt török biztonsági őr halála miatt. A 46 éves férfi a csoport szerint "megérdemelte a halált, mert 20 éve az amerikaiaknak dolgozott", és "a nép ellensége volt".
  
"Bocsánatot kérünk a nem szándékos sebesülésért Didem Tucay újságírónőtől és a családjától, valamint népünktől és a sajtó dolgozóitól" – áll a szervezet közleményében, amelyet a Halkin Sesi (A nép hangja) című internetes oldalon tettek közzé.
  
A 38 éves újságírónő éppen a külképviselet egyik bejáratánál állt, amikor a DHKP-C öngyilkos merénylője működésbe hozta a testére szerelt pokolgépet. Az újságírónőt még pénteken is kórházban ápolták.
  
Az Ankara és számos ország által terrorszervezetnek tartott DHKP-C számos erőszakcselekményt hajtott végre Törökországban az 1970-es évek óta, áldozatai között miniszter is volt.