Autisták számára is élvezhető Pókember-előadást rendeznek a Broadwayn, a bemutatót tavaszra tervezik.

MTI - Az amerikai Színházfejlesztési Alap (TDF) nonprofit szervezet közölte, hogy minden jegyet felvásárolt a New York-i Foxwoods Színház április 27-i Pókember-előadására, és azokat leszállított áron kínálja autista gyermekeknek és felnőtteknek.

A Pókember-musical lesz az ötödik előadás, amelyet az alapítvány segítségével autisták is megnézhetnek. Korábban két alkalommal Az Oroszlánkirályt, majd a Mary Poppinst és az Elf-musicalt változtatták autistabarát darabbá. Az autizmus száz gyermekből egyet érint az Egyesült Államokban. Állapotuk enyhébb tünetekben is megmutatkozhat, de súlyos következményekkel is járhat.

Az ebben a rendellenességben szenvedő gyerekek rendszerint nem bírják az erős zajokat, éles fényeket, és nehezükre esik csöndben végigülni egy előadást. A Broadway-darabokat a kedvükért kissé átalakítják, tompítják az erős hang- és fényhatásokat. A közönség számára emellett csöndes, kényelmesen berendezett helyiségeket nyitnak meg a színházban, ahol szakértők segítenek azoknak, akiket túlságosan felzaklat a műsor.