Árni Ibsen kortárs izlandi szerző skizofrén vígjátékát mutatja be a békéscsabai Jókai Színház péntek este. 

Tege Antal rendező elmondta: a darabot a szerző technikailag is egyedülálló dramaturgiai bravúrral írta meg azzal a céllal, hogy a nézők szembesüljenek a fiatalok életére ma nagyon is jellemző felületes ítéletek és felelőtlen döntések következményeivel, amelyek megkeseríthetik egész életüket.

Világos és jó döntéseket több oldalról megvilágítva lehet hozni, és Árni Ibsen pontosan azt mutatja be, hogy a dolgok nemcsak ott történnek, ahol vannak, hanem többnyire ott, ahol nem vagyunk és leginkább nem úgy, ahogy mi elképzeljük vagy akarjuk.

"Szeretném a közönség soraiban ülő szülőket és nagyszülőket rádöbbenteni arra, mennyire fontos odafigyelni a kamasz és a fiatal felnőtt gyerekek hétköznapjaira és ünnepnapjaira, rávezetni őket a felületes ítéletek és döntések súlyos következményeire" - fűzte hozzá.

A történet három kallódó fiatal pár hétvégi bulijáról szól, a közönség a színház Vigadó termének közepére elhelyezett színpadon láthatja a nyári lakban zajló eseményeket, amelyek kint a kertben és bent a házban egymástól térben elválasztva, egy időben zajlanak. A közönség fele a kertben zajló kinti eseményeket látja, a másik fele a házban zajló történések részese, a szünetben a nézők helyet cserélnek és megismerik az érem másik oldalát, a történések újabb okait, érzéseit és következményeit. A hat színész kétszer játssza el a két felvonást a színpad két oldalán.

A fiatal párok szerepeiben Jászberényi Gábor, Liszi Melinda, Czitor Attila, Kara Tünde, Szabó Lajos és Komáromi Anett látható.