Tunéziában a mérsékelt iszlamista kormánypárt hívei tüntettek szombaton, egy nappal azt követően, hogy a meggyilkolt ellenzéki politikus temetése több százezres kormányellenes megmozdulásba csapott át.

MTI - Az en-Nahda kormánypárt arra szólította fel híveit, hogy tömeggyűlésen támogassák az alkotmányozó nemzetgyűlést, amelynek munkáját akadályozza, hogy Sokri Belaid ellenzéki vezető szerdai meggyilkolása óta a baloldali pártok nem vesznek részt abban.
  
Az en-Nahda szerint a demonstráció egyúttal tiltakozás volt "a francia beavatkozás" ellen is. Manuel Valls francia külügyminiszter elítélte a gyilkosságot, amely szerinte "merénylet Tunézia jázminos forradalma ellen".
  
Hamadi Dzsebali miniszterelnök szombaton megismételte felajánlását, hogy lemond, ha a parlament nem fogadja el az általa javasolt kormányátalakítást. Pártja, az en-Nahda azonban visszautasította az elképzelést. Dzsebali azt mondta: bizonyosra veszi, hogy meg tudja szerezni a párt támogatását, de a párt láthatóan megosztott a mérsékeltek és a radikálisok között, és nem világos, miként tudja a kormányfő mindkét tábort felsorakoztatni maga mögött.
  
A kormányt támogató tüntetéseken több ezren vettek részt. Voltak ugyanakkor szombaton is kormányellenes megmozdulások: a fővároson kívül fiatalok kövekkel dobálták meg a kormánypárt hivatalait és több városban rendőrőrsökre támadtak.
  
A belügyminisztérium azt közölte, hogy 230, 16 és 25 év közötti fiatalt vettek őrizetbe péntek óta.