A hétvégén télies időjárás várható hószállingózással, havazással, helyenként hózáporral. A minimumhőmérséklet több helyen mínusz 10 fok körül alakulhat.

MTI - Az OMSZ előrejelzése: pénteken keleten lehet a több felhő, de délután nyugaton is vastagodik a felhőzet, az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten többször is megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és plusz 5 Celsius-fok között valószínű.
  
Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, szórványosan hózáporra is számítani lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 9 és mínusz 2 fok között valószínű. A nappali csúcsértékek várhatóan mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulnak.
  
Vasárnap északnyugaton változóan, máshol többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estére szakadozik fel a felhőzet. Főként a déli és keleti országrészben várható hószállingózás, havazás, máshol helyenként hózápor alakulhat ki. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 11 és mínusz 2, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.