Több csoportban hét ország 28 menekültjét fogták el kedd hajnalban a szerb-magyar határ közelében.

MTI - Mihályné Bornemisza Eleonóra alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a négy csoportban elfogott menekültek között a felnőttek mellett négy gyermek és két csecsemő is volt.

A hercegszántói határrendészeti kirendeltség illetékességi területén hat mali, egy togói és egy mauritániai határsértőből álló csoportot fogtak el hőkamera segítségével, akik Szerbiából a zöldhatáron keresztül léptek be Magyarországra. Személyazonosító okmány nem volt náluk, jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállították őket. A bácsalmási határrendészeti kirendeltség határrendésze Csikéria külterületén igazoltatott egy csoportot, amely illegálisan lépte át a határt.

A nyolc felnőtt és négy gyermek - nyolc afgán, két szír és két pakisztáni állampolgár - Magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudta igazolni, ezért előállították őket. Rövid időn belül a stabil hőkamera-kezelője Csikéria külterületén észlelt egy másik csoportot is, amely éppen átlépte az államhatárt. A helyszínre indult határrendészek először a csoport egyik részét, egy házaspárból és két csecsemőből álló, magukat koszovóinak valló családot, majd négy felnőttet fogtak el, akik szintén koszovóinak mondták magukat.