Újratervezték a maholnap 40 évessé váló, de ezidő alatt nem túl bőbeszédű macska, Hello Kitty arcát. A spanyol dizájnerek nemcsak a szemét kerekítették ki, de végre szája is lett!

ma.hu - Elhangzott párbeszéd egy anyuka és a nagycsoportos kislánya között:

"- Mit csináltatok ma az oviban?
- Hello Kittyset játszottunk.
- ???
- Hát senki nem beszél!"

Aki valaha megnézte már tüzetesebben a fent nevezett animációs figurát és nem egészítette ki automatikusan a fantáziája a hiányzó részeket, az pontosan érti, miről van szó: a 39 éve töretlen népszerűségnek örvendő macskafigurának a rajzolók annak idején "elfelejtettek" szájat rajzolni, igaz, ez egészen mostanáig nem is zavart senkit.

A maholnap 40. évébe lépő cicának azonban most spanyol dizájnerek újjátervezték az arcát, az apró fekete gombszemek helyett két asszimetrikus szemet kapott, és ha már úgyis hozzányúltak, kanyarintottak neki egy mosolygós szájat is. A Sanrio nevű cég annak örömére végzett teljes arcplasztikát a japán macskán, hogy idén ünneplik a Japán és Spanyolország között fennálló üzleti partnerség 400. évfordulóját, és ez már Kittynek is elég ok arra, hogy elmosolyodjon.

A cég azonban nem éri be ennyivel, az év végéig mintegy 100 különféle írószert és egyéb tárgyat készül piacra dobni az új Kitty-arccal. Az Asahi Shimbun japán internetes portál ugyanakkor emlékeztet rá, hogy az eredeti szándék szerint épp azért nem kapott Kitty szájat és azért voltak jellegtelenek a szemei, hogy így mindenki olyannak láthassa a macskát, amilyennek szeretné, ráhúzva ezáltal a saját érzelmi világát.