Idén első alkalommal a siket és nagyothalló nézők számára az államfő mellett álló Weisz Fanni fordította jelnyelvre az elnöki köszöntőt. A húszéves, pécsi születésű hallássérült lány fotómodellként dolgozik. A 2010-ben a Blikk szavazásán az év civil hőse címet is elnyerő Fanni karitatív feladatokat is ellát: szóvivő az Afrikai-Magyar Egyesületnél, és tevékenykedett a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként.


Saját magáról az alábbi információkat osztotta meg rajongóival honlapján:

Weisz Fanni 20 éves hallás sérült modell, aki látszatra pont olyan, mint a vele egy idős fiatalok. Siketen született. Tíz éves koráig egy speciális intézményben, a siketek iskolájában tanult.

Hat éves korában szereztek tudomást róla, hogy van egy cochleáris implantáció nevezetű műtét, mely az utolsó megoldásnak tűnt, hogy hallhasson. Ez a készülék egy külső és egy belső egységből áll. A belső egységet a koponyacsontba csiszolják, majd a koponyacsont megfúrásával elektródákat vezetnek a belső fülbe, melyek elektromos impulzusokat továbbítanak a hallóideg felé. A külső egység szerepe, hogy fogadja a hangokat és mintegy egy számítógép alakítja át elektromos hullámokká, és juttassa el a belső egységbe.

Az ötórás műtét sikerült, Fanni elkezdett hallani és ezáltal beszélni tanulni.

Nagymamája biztatására indult el az első szépségversenyen 2007-ben. Nagymamája és édesanyja önbizalom-erősítő tréningként tekintettek a lehetőségre. A közönség soraiból jelbeszéddel navigálták a lányt a színpadon. A verseny végén derült csak ki, amikor interjút akartak vele készíteni, hogy Fanni teljesen siket.

A versenyről és Fanni helyzetéről az RTL klub Fókusz műsora adott tudósítást. Országos szenzáció lett, hogy siketen vette a bátorságot, és feláll egy színpadra. Jött az egyik szépségverseny a másik után. Egyre több helyre hívták zsűrizni is. Közben fokozatosan oldódtak benne a gátlások, és egyre inkább meg akarta mutatni, hogy fogyatékkal is lehet élni. Egyre bátrabban kért jeltolmácsot.

2010 decemberében, a Megasztár döntőjében Rúzsa Magdi Gábriel című dalát kísérte jelnyelven.

Fanni emellett Európa első siket sajtószóvivője az Afrikai-Magyar Egyesületnél, akik hátrányos helyzetű embereken segítenek.

2010-es év civil hőse lett a Blikk Év embere-választásán.

2011 decemberében, Pécs polgármestere, Páva Zsolt a pécsi kötődésű Vujity Tvrtko kezdeményezésére úgy döntött, hogy Weisz Fanninak adományozza a Pécs Város Arca címet. A városháza tájékoztatása szerint az országszerte ismert pécsi modell az első olyan fogyatékkal élő, aki saját szülővárosát képviseli.

Vujity Tvrtko újságíró riporterrel,a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteiként Haitire utaztak. A legtöbb időt abban az árvaházban és iskolában töltötték, amelyet a baptisták a 2010-es, kétszázezer áldozatot követelő földrengés után hoztak létre. Fanni feladata, volt, hogy olyan szülőkkel találkozzon, akiknek gyermeke fogyatékkal él.

Fanni a fotómodellként keresett pénzből jelképesen örökbe fogadta a hároméves Miriamot is. Útjukról film is készült.

2012 elején a Magyar Szóvivők Egyesületének tiszteletbeli tagjává választották. Karitatív tevékenységeit folyamatosan igyekszik összhangba hozni modellmunkáival.

2012 februárjában teljesül egyik álma: megalakult a Csend hangja klaszter, amely esélyegyenlőségi összefogás különböző szervezetek, cégek és magánemberek között. A hálózat nyitott, bárki csatlakozhat hozzá. A Csend Hangja többek között azért tevékenykedik, hogy népszerűsítsék és ösztöndíjakkal támogassák a jeltolmács-képzést.


Fanni karitatív tevékenységei mellett modellként dolgozik. Számos felkérése mellett 2011 novemberében a szegedi SZEFO Zrt. Chance márkájának arca lett. A cég 60%-ban fogyatékkal élőket alkalmaz.

2011-ben epizódszerepet kapott a Jóban Rosszban című sorozatban, melyben saját magát alakította.

2011 nyarán Magyarország legnagyobb szépségversenyén, a Szépségkirálynőn indult, amelynek közönségdíjasa lett. Ezzel elnyerte a Mis Intercontinental címet, lehetőséget kapva, hogy Magyarországot képviselje a világversenyen. Ám ezzel a lehetőséggel nem kívánt élni, mert az egybeesett a Siketek magyarországi világnapjával, melyre díszvendégként volt hivatalos.

Számos rendezvényen lát el háziasszonyi és műsorvezetői tevékenységet, díjkiosztó gálákon jelenik meg díjátadóként, divatbemutatókon lép fel, reklámfotózásokat vállal. Saját bevallása szerint legfőbb célja, hogy erőt és önbizalmat adjon sorstársainak.