Kora délután újból megnyitották a járműforgalom előtt a 86-os főút délelőtt még az intenzív havazás miatt lezárt Rédics és Zalalövő közötti szakaszát - közölte hétfőn a zalai rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelem az MTI-vel.

(MTI) - A rendőrség tájékoztatása szerint a 76-os és a 86-os főúton egyaránt helyreállt a forgalom, megtisztították az utakat, elakadt kamionok sem hátráltatják a közlekedést.
Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta: kora délutánra a kamionok által legnehezebben járható, 74-es és 75-ös főúti kereszteződésben sikerült elindítani a feltorlódott járműszerelvényeket. Itt négy betorkolló úton irányonként 8-10 szerelvény kényszerült várakozásra, de hasonló mennyiségben torlódtak fel a teherjárművek a 86-os főúton is.
A magyar-szlovén és a magyar-horvát határátkelőkön ugyanakkor csak szakaszosan lehet közlekedni a kamionoknak, a szomszédos országok hatóságai alkalmanként csak annyi teherjárművet engednek át, amennyi a közeli kamionterminálokban elfér.
A szóvivő beszámolt arról is, hogy Zalában a tegnap óta tartó havazás miatt már csaknem 20 helyszínen mintegy 100 elakadt kamion mentésében segítettek a katasztrófavédelem egységei.