Terhelő információk gyűjtését és gyártását vállalta a Fidesz vezetőiről az olajszőkítési ügyleteiről elhíresült P. Tamás. Az olajmaffiózóval a polgári elhárítás akkori vezetője, Laborc Sándor a Gyurcsány-kormány titokminiszterének, Szilvásy Györgynek a kérésére teremtett kapcsolatot.

Havariapress - A Heti Válasz értesülései szerint a tengerentúlon őrizetbe vették P. Tamás egyik bizalmasát, az évek óta körözött Klivinyi Zoltánt.

Gyűjtsön és gyártson a Fidesz vezetőire nézve terhelő információkat - a Heti Válasz értesülései szerint ezt a feladatot kapta a Gyurcsány-kormány hivatali ideje alatt a jelenleg három, a kilencvenes években elkövetett leszámolás felbujtójaként előzetes letartóztatásban lévő P. Tamás. Az Energol Rt. egykori igazgatójának Laborc Sándorral, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatójával tartott kapcsolatáról a lap egyebek mellett azt közölte: hangfelvételek bizonyítják, P. Tamás vállalta, hogy részt vesz a Fidesz vezetőire nézve terhelő információk gyűjtésében, sőt gyártásában. Az olajmaffiózó a Heti Válasz információi szerint cserébe azt várta, hogy az állam szabaduljon meg a neki útban lévő - szerinte korrupt - rendőri vezetőktől.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, Laborc és P. Tamás legalább kétszer személyesen egyeztetett. Laborc az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt a rendhagyó egyeztetésekkel összefüggésben megpróbált mindent tagadni. A rendhagyó beszélgetésekről készült hangfelvételeket az az Alkotmányvédelmi Hivatalban (az NBH jugutóda) találták meg. Kiderült az is, hogy Laborc nem önállóan cselekedett, hanem hivatali felettesének, Szilvásy Györgynek, a Gyurcsány-kormány titokminiszterének kérésére ,,szervezte be" az éjszakai élet egyik legbefolyásosabb alakját. A P. Tamás-akció célszemélyei állítólag csak a Kósa Lajos-, Rogán Antal-, Lázár János-szintű pártvezetők voltak, bár - miként korábban a lap megírta - Laborc hivatali számítógépéről olyan ,,Ovi" és ,,Bajusz" nevű mappák is előkerültek, amelyekben Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról szóló adatsorok szerepelnek.