A miniszterelnök gazdasági sikertörténetről beszélt - most már hatodszor ugyanarról. De olvassuk csak, hogy mit nyilatkozott és próbáljuk összeszámolni a gazdaságpolitikai érvek pozitív szaldóját.

A kecskeméti Mercedes-gyárban két sikertörténet egyesült: egy tradicionális, amelyet a Mercedes képvisel és egy új, a magyar gazdaság megújításának európai sikertörténete - jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök a kecskeméti Mercedes-gyár új modelljének hivatalos bemutatóján azt mondta, hogy a Mercedes új CLA osztályú autójából erő és szépség sugárzik és ők is egy ilyen Magyarországot szeretnének építeni.

Korábban a Suzuki volt a példa

Tavaly novemberben a kormányfő a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatójával kötött stratégiai partnerségi megállapodás aláírásakor személyes pozitív érzelmeiről is beszélt, amelyek egészen 1991-ig nyúlnak vissza.

Akkor azt mondta, hogy amikor a kommunizmus összeomlott, és nem lehetett tudni, mi nő ki a helyén, a Suzuki bizalmat szavazott Magyarországnak, „azt üzente nekünk, hogy mi is képesek vagyunk autót gyártani” – nos, ez alapozta meg az orbáni tiszteletet. Azóta Magyarországon „a Suzuki gyár előtt könnyebben nyílik meg minden ajtó… a Suzuki valóban a mi autónk”.

Szóval arról, hogy mennyivel lett jobb a Magyarország  mély szegénységben élőinek, és hogy mennyit profitált ebből az állam, kivéve azt amit Matolcsyval közösen küldtek vissza az Európai Uniónak, arról nem szól a fáma.