Több tízezer állathangot felölelő archívumot tettek közzé online. 

A Cornell Ornitológiai Laboratórium kereshető Macaulay Könyvtárának 7513 órányi anyaga közel 150 ezer digitális audiofájlt tartalmaz, mely 9000 zajos fajt ölel fel. Bár legnagyobb arányban a madarak képviseltetik magukat, a kollekció az állatvilág minden szegletét – az elefántoktól az elefántfókákig – felvonultatja.

A gyűjtemény kiemelt „alanyai” közé tartozik a göndörtollú paradicsommadár Új-Guineáról, melynek túlvilági hanga olyan, mintha éppen UFO landolna egy sci-fi filmben. Fellelhető az énekes verébsármány 1929-ben, a Cornell Laboratórium alapítója, Arthur Allen által rögzített hangja is. Ez az egyik legkorábbi felvétel a gyűjteményben.

Mike Webster, a könyvtár igazgatója elmondta, a gyűjtemény a legnagyobb és a legidősebb a világon. Most pedig már a legkönnyebben hozzáférhető is. „Dolgozunk a keresési funkciók tökéletesítésén és olyan eszközök létrehozásán, melyeket az emberek felvételek készítésénél és azok közvetlen feltöltésénél használhatnak.”

Az állathangok igen hasznosak lehetnek kutatóknak és madárkedvelőknek is, valamint múzeumi kurátoroknak, filmkészítőknek és még hangeffekteket kereső, okostelefon-applikációt fejlesztőknek is.

Greg Budney, audio kurátor elmondta, a korábban archivált analóg felvételek digitalizálásra után most már arra fókuszálnak, hogy új anyagokat szerezzenek amatőr és profi érdeklődőktől világszerte, így ténylegesen megkezdhetik a gyűjtemény bővítését.