Segíts a súlyosan beteg gyermekeken. Öltözz pirosba és mutasd ki a szereteted! Magyarország ismét pirosba öltözik, hogy egy vidám gesztussal, és 200 forint felajánlásával kifejezze együttérzését a súlyosan beteg gyermekek családjai számára. A részletekről Dobos Marianne, az alapítvány kommunikációs munkatársa beszélt.

- Kik csatlakozhatnak?

 - Bárki, aki február 15-én egy piros kiegészítő, vagy ruhadarab viselésével kívánja kifejezni együttérzését a beteg gyermekek felé, és kétszáz forintos pénzadományával támogatja a pécsi Dóri Házat.

- Hol lesz?

 - Mindenki a maga környezetében (családban, munkahelyen, baráti társaságban, sportkörben) szervezheti meg az akciót, de kapcsolódhat egyénileg is az országos kampányhoz.

 - Mitől izgalmas?

 - Ez egy jó buli, csapatépítő élmény. Jól érzed magad és a beteg gyermekeken segítesz. Kell ennél több?

- Lehet ezt fokozni?

  - Készíthettek piros perselyt. Tervezhettek különleges piros ruhákat, ehettek piros színű ételeket, ihattok ilyen színű italokat, létrehozhattok piros műalkotásokat...

 - Hogy osszam meg az élményeimet?

 - Fotózzatok, majd küldjétek el a képeiteket nekünk is! Közzétehetitek a közösségi oldalakon, talán más is kedvet kap. A felvételeket itt publikáljuk: www.szememfenye.hu, http://www.facebook.com/szememfenyealapitvany, https://twitter.com/Szememfenye

 - Hogyan lesz ebből támogatás?

 - Akik összegyűjtik a kétszáz forintos felajánlásokat, elküldhetik március 4 -ig a Szemem Fénye Alapítvány bankszámlájára, vagy más módon is eljuttathatják a szervezethez.

- Mondanál pontos adatokat, hogyan-hol tud segíteni,aki szeretne, aki tud?

 - Adataink:

Cím: Szemem Fénye Alapítványhoz 7634 Pécs, Rácvárosi út 37.

bankszámlaszám: Szigetvári Takarékszövetkezet 50800111-11083762. (Írjátok a közleménybe: Öltözz pirosba!)

 - Mire fordítja az alapítvány a pénzadományokat?

 - A kampány bevételét a Szemem Fénye Alapítvány – Magyarország első gyermekhospice háza – a Dóri Ház fenntartására költi.

 - Kinél-hol lehet jelezni a részvételi szándékot az eseményre?

 - Kérünk benneteket, jelezzétek részvételi szándékotokat intézményetek, közösségetek nevének, címének, telefonszámának és email-címének elküldésével Vas Krisztinánál a kapcsolat@szememfenye.hu email-címen keresztül.

Az esemény médiatámogatója a facepress.hu.