Hatan haltak meg egy motoros szán balesetben péntek este Észak-Olaszországban, a Cermis hegyen.

MTI - Az áldozatok a hajnali jelentések szerint az olasz Dolomitokban telelő orosz turisták voltak, de hivatalosan ezt egyelőre nem erősítették meg. Az elhunytak közül négy férfi, kettő nő. A szán - amely utánfutót is húzott - egy kivilágítatlan sípályán közlekedett a baleset idején, mintegy 2000 méteres tengerszint feletti magasságban.

A sötétben kicsúszott a pályáról, utasai pedig kirepültek belőle, és többen sziklának csapódtak. A szán száz métert is zuhant az olasz média közlése szerint. A balesetnek két súlyos sérültje is van. Őket helikopteren szállították el a helyszínről. A motoros szánt a hatóságok feltételezése szerint az egyik áldozat vezette. A Trento közelében található alpesi hegy az elmúlt évtizedekben már két súlyos katasztrófa helyszíne volt.

1998-ban egy amerikai katonai repülőgép elszakította egy kabinos sílift drótkötelét, aminek következtében az egyik kabin utasaival a mélybe zuhant. Mind a 19 utas meghalt, a kabin kezelőjével együtt. Egy korábbi tragédia során, 1976 márciusában, az egyik kabin szakadt le, akkor 42 ember halt meg.