Zseniális innovációval álltak elő a japánok, ez az új zseblámpa lesz a katasztrófahelyzetek sztárja.

Az elemlámpa egy olyan használati tárgy, amire alapvetően nincsen szükségünk egész addig, míg nagyon nagy szükségünk nem lesz rá. Mikor bekövetkezik az apokalipszis, az emberek nagy része azzal lesz elfoglalva, hogy valahogy életet leheljen a zseblámpájába annak érdekében, hogy megvilágítsa maga előtt a zombiktól hemzsegő alagsort.

Szerencsére mostantól a nem kellően paranoid emberek számára is van megoldás. A Panasonic BF-BM10 Any Battery Light külsejét tekintve nem különösebben vonzó, és nincsenek beleépítve olyan másodlagos funkciók, mint a kenyérpirító vagy a rádiós óra. Viszont szinte bármilyen elemmel működik.

A Panasonic új fényforrását táplálhatjuk AA, AAA, góliát vagy bébi elemmel, tulajdonképpen csak a 9 voltos elem nem fér bele. Ráadásul akár többfélét is belerakhatunk egyszerre, hiszen a lámpa fejét forgatva mindig átválthatunk a következő elemre, ha az előzőből kifogyott a töltés. Így akár 86 órán keresztül folyamatosan világíthatunk vele.

Meglehetősen hasznos eszköz ez, hiszen az emberek ritkán terveznek előre, és mikor beüt a krach, fejvesztve kutatnak a fiók mélyén árválkodó elemek között, hátha valamelyik még működik. Az Any Battery Light a jövő hónapban kerül forgalomba, egyelőre még csak Japánban, alig több mint ötezer forintért.