Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
1 kis darab zellergumó
1 nagy fej vöröshagyma
2 szem burgonya
1 gerezd fokhagyma
étolaj
pirospaprika
só, bors, őrölt kömény
ételízesítő
majoranna
1 kicsi babérlevél
2-3 evőkanál száraz csipetke tészta

Elkészítés:
A darált húsból a fűszerekkel, fokhagymával, vöröshagymával rövid lén pörköltet készítünk. Ha hús már majdnem puha hozzáadunk egy kevés vizet (kb. egy ujjnyira lepje el!) és a burgonya kivételével az összes zöldséget apró kockákra vágva. Ha ezek is majdnem megpuhultak akkor hozzáadjuk a burgonyát, csipetkét (közben a vizet pótoljuk, hogy egy ujjnyi mindíg legyen rajta!) és ha minden megpuhult akkor felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, ha kell sózzuk még, és ha felforrt készen van!

Tanácsok:
Friss kenyérrel, vagy pogácsával nagyon finom!

Elkészítési idő: 60 perc