Kovács János csapata, az ötödosztályú Luton Town a magyar védővel a soraiban hatalmas bravúrt végre hajtva 1-0-ra nyert a Premier League-ben szereplő Norwich City otthonában, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe az angol labdarúgó FA Kupában.

MTI - Legutóbb 24 éve, 1989 januárjában volt példa arra, hogy egy ötödik vonalbeli gárda búcsúztasson egy első osztályú csapatot. A BBC hivatalos honlapjának tudósítása külön megemlíti Kovácsot, akinek vezetésével rendkívül jól és magabiztosan állt a védelem a lábán.

"Fantasztikus érzés, 27 ezer ember előtt játszottunk, még most is borsódzik a hátam - nyilatkozta az MTI-nek az MTK-ban nevelkedett, 2005 óta a szigetországban szereplő 27 éves futballista. - Szerencsére nekem és a csapatnak is nagyon jól ment a játék, ezzel beírtuk magunkat a klub történetébe. Jól lezártuk a területeket, a kapusunknak is volt három nagy védése, de nekünk is akadtak kisebb helyzeteink. Ezt az élményt még fel kell dolgozni, valószínűleg hosszú esténk lesz" - mondta Kovács, aki hozzátette: az álma, hogy a következő fordulóban a Manchester United otthonában, az Old Trafford Stadionban léphessen pályára.

Bogdán Ádám csapata, a másodosztályú Bolton Wanderers, a magyar kapus nélkül, a hajrában esett góllal kapott ki a Premier League-ben szereplő Evertontól. A szombati játéknap másik nagy meglepetését a harmadosztályú Milton Keynes Dons FC okozta azzal, hogy 4-2-re nyert a Premier League-ben sereghajtó Queens Park Rangers stadionjában.

FA Kupa, 4. forduló
(a legjobb 16 közé jutásért):
az élvonalbeli csapatok mérkőzései:
Norwich City-Luton Town (V.) 0-1 (0-0)
Bolton Wanderers (II. osztályú)-Everton 1-2 (1-1)
Queens Park Rangers-Milton Keynes Dons FC (III.) 2-4 (0-2)
Reading-Sheffield United (III.) 4-0 (2-0)
Brighton and Hove Albion (II.)-Arsenal 2-3 (1-1)
Macclesfield Town (V.)-Wigan Athletic 0-1 (0-1)

korábban:
Stoke City-Manchester City 0-1 (0-0)

később:
Manchester United-Fulham 18.30

pénteken játszották:
Millwall (II.)-Aston Villa 2-1 (1-1)

vasárnap játsszák:
Brentford (III.)-Chelsea 13.00
Leeds United (II.)-Tottenham Hotspur 15.00
Oldham Athletic (III.)-FC Liverpool 17.00