Nicolás Maduro venezuelai alelnök szerint meg nem nevezett csoportok szivárogtak be az országába, hogy meggyilkolják őt vagy Diosdado Cabello parlamenti elnököt, miközben az államfő egy kubai kórházban lábadozik műtétje után.

MTI - Maduro szerdán a diktatúra megdöntésének 55. évfordulóján, egy caracasi nagygyűlésen mondott szónoklatában beszélt a hatóságok által leleplezett merényletről. Eközben állig felfegyverzett rendőrök és katonák sokasága ügyelt a biztonságára.
  
Maduro részleteket nem közölt a tervezett merényletről, s csak annyit  mondott: ne lepődjön meg senki azon, ha az elkövetkező napokban letartóztatásokról fog hallani.
  
"Hetek óta követjük nyomon azokat a csoportokat, amelyek beszivárogtak az országban, hogy Diosdado Cabello és az én életemre törjenek" - hangoztatta Maduro. Magyarázata szerint őt vagy Cabellót akarták megölni, hogy ezután valamelyikükre kenjék a gyilkosságot.
  
Nicolás Maduro alelnökként ideiglenesen irányítja a latin-amerikai országot, amíg fel nem épül Hugo Chávez államfő, aki súlyos rákműtétje után lábadozik egy kubai kórházban.