Idén jóval több pénzt fordít a kormány az iskolatejprogramra. A másfél milliárd forintos keretből már arra is jut, hogy az allergiás gyerekek is kaphassanak speciális tejet. 

Már 200 ezer diák kap iskolatejet, és a program idén tovább bővül: 300 ezer forinttal több jut idén a tejprogramra, mint tavaly, az allergiás gyerekek számára pedig ettől az évtől már laktózmentes tej is elérhető lesz az iskolák számára. Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár elmondta, eddig ízesített joghurt, kefír, korábban pedig kakaó, ömlesztett sajt volt elérhető a tejen kívül. A laktózmentes tejre is bevezették a támogatási lehetőséget, hogy azok a gyerekek is kaphassanak iskolatejet, akik érzékenyek a tej egyes összetevőire.

Jelenleg több mint 2200 település kér és kap iskolatejet, de a program tovább bővíthető. Czerván György hangsúlyozta: a mindenkori költségvetésből biztosítani kell erre a nagyon fontos és egészségügyi szempontból is kiemelt célra a forrásokat, amelyhez ráadásul uniós támogatási forráslehetőségek is rendelkezésre állnak.

A tejágazat gondjait az iskolatejprogram önmagában nem oldja meg, a kormány azonban több lehetőséggel, a kérődző és a tej állatjóléti szerkezetátalakításával egyszerre szeretné növelni a magyar tejtermelés jövedelmezőségét.